Слави Ангелов: Нотариуса и Петьо Еврото са работили заедно

  • 18 февруари 2024 19:26

  • 3947
  • 5
Слави Ангелов: Нотариуса и Петьо Еврото са работили заедно
© NOVA

Гръцки бизнесмени, представители на собственика на София Ринг Мол и ИКЕА са били изнудвани от групата на Мартин Божанов. Това разказаха те пред журналиста Слав Ангелов и „24 часа“. Часове по-късно започнаха да валят оставки в прокуратурата след обвинението на инвеститорите, че ръководителят на районната софийска прокуратура Невена Зартова е част от схемата за натиск чрез повдигане на фалшиви обвинения. Много въпроси остават – сред обвиненията става дума за участие на служител на НАП. Извеждат ли по друг начин темата за разследването на Божанов, коментира в предаването "На фокус" по NOVA журналистът Слави Ангелов.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 278

Той сподели, че не е оптимист, че ще бъдат разкрити схемите за рекет. Журналистът посочи, е „грешно да се обяснява, че схемите са правосъдно-съдебни“. По негови думи „това са държавни схеми за рекет, тъй като в тях са замесени държавни служители от различни институции, които могат да създават проблеми на хората. Става въпрос за посредници, които винаги имат един човек на много високо ниво в държавата, който им дава гръб. Оттам-нататък те използват голяма палитра от служители в данъчни служби, в КПКОНПИ, в ДАНС, прокуратурата, съда“. Журналистът посочи, че резултатът от това е, че „цялата държавна машина работи за частни структури, а не за гражданите“.

Ангелов каза, че гръцките бизнесмени, които са били подложени на рекет, са се свързали с него с началото на лятото. Журналистът допълни, че те са искали да се консултират с него заради проблеми с правосъдната система в България. Гостът посочи, че тогава не се е осъществила срещата между тях, но смята, че убийството на Нотариуса е подтикнало бизнесмените да инициират такава. „Казах им, че разказването на историята им по-скоро ще ги защити и ще отпуши определени събития, отколкото да им навреди“, допълни гостът. 

Проговори жертва на групата на Нотариуса

Журналистът е на мнение, че Мартин Божанов, Петьо Петров-Еврото и Владимир Атанасов са работили заедно. Той смята, че в някакъв момент е настъпил разрив не само между тях, но и по високите етажи на властта. „От фактите, които бизнесмените ми дадоха може да се направи извод, че Владимир Атанасов стои на по-високо ниво от Нотариуса“, каза Ангелов.

Журналистът разказа и за казуса с гръцкия бизнесмен и корабен магнат Джон Кустас, който твърди, че жертва на схемата на Мартин Божанов и адвокат Велимир Атанасов. Ангелов изрази песимизъм, че ще има промяна в България, тъй като е „много трудно да разплетеш нещо, което сам си заплел“.

Журналистът посочи, че „няма политическа сила, която да носи капацитет за промяна в себе си“. По негови думи единственият начин да се случи промяна е чрез обществен натиск, но това ще изисква време.

Ангелов посочи, че когато разбере, че се сформира комисия в Народното събрание по даден случай, това означава този проблем няма да бъде решен.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3947 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Емѝ...ПРЪЦ..ПРЪЦ..ИБАНА СЪМ- МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА

2024.02.19 | 06:44

5
Духал съм на Ауди, Роувър, Епъл, Армани и много други грозни цигани 76 набор в Ловешкия затвор....ПРЪЦ....МЯУУУУ...

2024.02.19 | 06:44

4
В момента във фашистка България, окупирана от САЩ и превърната в долнопробна американска колония-протекторат, от всички медии се лее фашистка пропаганда на огромната лъжа. Тип гьобелсова пропаганда - една лъжа повторена сто пъти става истина. Фашистката Сглобка начело с алхимика-сапунджия ни убеждава колко много сме били забогатели и как всичко в колониална България било поевтинявало u било супер-дупер евтино, макар всички ние ежедневно да виждаме каква е истинската скъпотия. Истината обаче е една - скъпотията в България е чудовищна. При средно 5 пъти по-ниски заплати от средните за Европа, цените на всички стоки и най-вече цените на храните в България са средно 5 пъти по-високи. В Германия например минималната заплата е 1900 евро, а в България е едва 450 евро(933 лева). Всъщност това което виждаме днес в България е една жестока спекула на цените. Истински грабеж. Спекула умишлено подържана и поощрявана от фашистката Сглобка .

2024.02.18 | 22:06

3
Сименс...Ауди....Роувър....Епъл......Армани........ама много не ми звучат па рускаму язьке....ма много прогнил този Запад беееее....ама никой не бяга в Рашистан а....всички стоят в изгнилия Запад
!!!

2024.02.18 | 20:01

2
ТЪРСЕТЕ и НАМЕРЕТЕ НОЩНОТО ШКАФЧЕ,ТАМ е ПРОБЛЕМА на България !!!

2024.02.18 | 19:45

1
Съветниците от БСП в София: Демонстрацията на омразата "Луковмарш" се оказа по-силна от кмета Терзиев и закона Опасни идеологии като фашизма избуяват със страшна сила във времена на слаби и не можещи политици, предупреждават социалистите

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини