Година затвор за мъж от Видинско, заплашил жена си с убийство

  • 16 февруари 2024 09:35

  • 550
  • 2
Година затвор за мъж от Видинско, заплашил жена си с убийство
© Pixabay

Съд постанови една година затвор за мъж обвинен от Районна прокуратура – Монтана за отправени в условията на домашно насилие закани с убийство спрямо жена.

30-годишният Д.Д. е многократно осъждан. По подаден сигнал за отправени обиди и закани с убийство спрямо Ц.Д. е било образувано досъдебно производство. В хода на разследването е установено, че през 2020 г. пострадалата жена е заживяла на съпружески начала с подсъдимия. По време на съвместното съжителство мъжът проявявал ревност и често отправял заплахи към нея. 

На 21 юли 2023 година в Лом, пред сградата на Дирекция "Социално подпомагане", мъжът се заканил с убийство, ударил я в главата и я влачил за косата пред детето ѝ.

11 години затвор за пастира, убил 73-годишния Камен в село Зайчино ореше

Няколко дни след първия случай, той отново се заканил с убийство, докато тя била в автомобила с детето си. Викал, настоявал тя да отвори колата, след което се качил на тавана ѝ и с крак счупил предното панорамно стъкло.

На 4 август жената била на среща по координационен механизъм за дете в риск в отдел "Закрила на детето" в Лом. Мъжът дошъл в двора на институцията, викал, обиждал жената, удрял по прозореца на стаята, където се провеждала срещата, направил опит да влезе вътре. Жената заявила на служителите, че много се страхува за живота си, споделила, че в агресивно състояние мъжът може да я убие.

По досъдебното производство са проведени разпити, назначени са и са изготвени комплексни експертизи – съдебнопсихиатрични и съдебнопсихологични.

Определението на съда, с което на подсъдимия е наложено наказание 1 година "лишаване от свобода" при първоначален строг режим на изтърпяване, има последиците на влязла в сила присъда.

Последвайте канала на

Нора Виткова
550 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 10:18

2
❤️ Г­­­о­­р­е­­­щ­­и­ ­­м­­о­м­­­и­­ч­е­т­­­а­­­ ­в­и­ ­о­­ч­­а­к­­в­­­а­т ­­­-­ X­1­8­­.­­­F­­U­­N

2024.02.16 | 10:08

1
Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини