Откриха части от самоделно оръжие в дома на мъжа, стрелял по съседа си

  • 12 февруари 2024 15:58

  • 529
  • 1
Откриха части от самоделно оръжие в дома на мъжа, стрелял по съседа си
© МВР

След получен сигнал на 8 февруари, че мъж от с. Редина е бил прострелян от съсед, в резултат на което е приет в болница с две подкожно заседнали сачми, полицаите от РУ-Своге бързо задържали извършителя.

Криминално проявеният мъж предал доброволно въздушно оръжие.

В хода на оперативната работа криминалистите разкрили, че произведените изстрели не са от предаденото оръжие. В тази връзка било предприето претърсване на адреса на 49-годишния мъж.

В хода му полицейските служители открили части от разглобено самоделно оръжие, пригодено за стрелба с ловни патрони. Някои от елементите били укрити в бидони, пълни с гроздови джибри, други – в куфар за инструменти. А в гориста местност на около 100 метра от имота била открита и гилза 12 калибър.

Самоделно оръжие и боеприпаси са били иззети от 71-годишен мъж в Сливен

Мъжът е задържан в полицейския арест, а по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 339, ал.1 от НК. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
529 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.12 | 20:03

1
Иcкaте ли луд ce.кc за 2-3 часа, силни epekции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ce.кc незaбpавим----> use.my/azalfa

Добави коментар

Водещи новини