Мъж от шуменското село Новосел е задържан за палеж

  • 12 февруари 2024 12:50

  • 200
  • 0
Мъж от шуменското село Новосел е задържан за палеж
© Булфото

Мъж на 54 години от с. Новосел е задържан в полицейското управление в Шумен за палеж, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Минути след 16:00 часа в неделния ден, в дежурната част на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) в Шумен, е приет сигнал за пожар в сухи треви в землището на село Новосел. Към мястото на произшествието е насочен екип на пожарната в Шумен. Пламъците са ликвидирани веднага, не е допуснато разпространението им. 

Два часа по-късно отново е прието съобщение за пожар в сухи треви в землището на селото. При пристигане на място огнеборците установили развит пожар на много голяма площ. Сухи треви и храсти горели от двете страни на пътя. Поради силния вятър на помощ в гасенето пристигнали още два противопожарни екипа. Пламъците тръгнали в посока към село Средня и иглолистната борова гора. Унищожени са два пчелни кошера и 10 пчелни семейства. Екипите погасили пламъците с помощта на шест тона вода, ръчни пръскачки и моторни духалки.

Пожар в склад на бивш депутат от ГЕРБ, подозират палеж

Пожарогасенето е било на площ от около 130 000 кв. м. Спасени от опожаряване са 50 действащи пчелни семейства, 50 декара иглолистна гора, фургон, 80 пчелни кошера. 

Задържан за палежа, около 19:30 часа снощи, е 54-годишен мъж от село Новосел. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 330, ал. 1 от Наказателния кодекс продължава, допълват от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Шестима души са пострадали при пожари в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си по-рано днес от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. За денонощието са потушени общо 319 пожара. Екипите на пожарната са реагирали на 379 сигнала за произшествия. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
200 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини