Над 11 килограма канабис и други наркотици са открити при акция в Благоевградско

  • 07 февруари 2024 13:33

  • 801
  • 0
Над 11 килограма канабис и други наркотици са открити при акция в Благоевградско
© Булфото (архив)

Над 11 килограма канабис и други наркотици са открити при специализирана полицейска операция в Благоевградско, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Благоевград. Както БТА писа, вчера на територията на дирекцията бяха задържани петима души. В хода на специализираната полицейска операция общо на територията на областта са проверени 344 човека, близо 280 превозни средства, четири пункта за черни и цветни метали, 14 заложни къщи, пет автоморги, шест питейни заведения и 20 търговски обекта. 

Днес от ОДМВР – Благоевград съобщиха, че при полицейската операция е извършена проверка на имоти и прилежащи към него постройки в местност в землището на разложкото село Елешница, обитавани от 49-годишен мъж, са открити полиетиленови чували, поставени в пластмасов бидон, съдържащи около 4,7 килограма канабис. Проверена е и ползвана от мъжа, изоставена вила в друга местност в землището на селото, където в два пластмасови бидона са намерени полиетиленови чували, съдържащи общо около 6,6 килограма канабис. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа и е образувано досъдебно производство.

Заловиха двама мъже с канабис в Силистренско

Близо осем грама канабис са открити при проверка на 30-годишен мъж от санданското село Ласкарево, открити са и близо 10 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис, в джоб на дреха на 17-годишен младеж от Сандански. При проверка на непълнолетен младеж от гърменското село Дъбница е намерено завито в станиол бяло прахообразно вещество, което при полеви тест е реагирало положително на амфетамин, с тегло около 0,3 грама. 

В Банско, при проверка на лек автомобил, са открити четири полиетиленови пликчета, съдържащи около четири грама кокаин в дамската чанта на 30-годишна пътничка в автомобила. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
801 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини