Турски гражданин на амфетамин е задържан за катастрофата между Нови пазар и село Стоян Михайловски

  • 24 януари 2024 18:50

  • 991
  • 0
Турски гражданин на амфетамин е задържан за катастрофата между Нови пазар и село Стоян Михайловски
© Getty images (архив)

"За катастрофата на пътя между Нови пазар и село Стоян Михайловски, който все още е затворен, е задържан турски гражданин с положителна за амфетамин проба", това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Шумен Ася Йорданова, предаде БТА.

"Сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие между товарен и два леки автомобила на пътя Нови пазар - Каолиново, в близост до село Стоян Михайловски, е подаден около 14:15 часа днес. По първоначални данни катастрофата е причинена от водач на друг автомобил, с чужда регистрация, който напуснал произшествието, отбеляза Йорданова.  

Камион и две коли се удариха в Шуменско, единият шофьор избяга

"В резултат на бързи действия на полицията и изграден контролно-пропускателен пункт, автомобилът бе спрян за проверка на входа на град Каолиново. Установено е, че водачът е турски гражданин, който управлявал автомобил с германска регистрация. Той е дал положителна на амфетамин проба, след като е тестван за алкохол и наркотици, а колата му е иззета. Пробите за алкохол и наркотици на участниците в пътнотранспортно произшествие от другите три автомобила са отрицателни", уточни Йорданова.   

"За преглед в шуменската болница са откарани двама пострадали при катастрофата. Единият е освободен без травматични увреждания, а другият, който е управлявал тежкотоварния автомобил, е с комоцио, без опасност за живота, но е оставен за наблюдение в болница", допълни Йорданова.

Тя съобщи още, че към момента тече оглед, участъкът от пътя все още е затворен и припомни, че е осигурен обходен маршрут през съседни села.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
991 0

Свързани новини

Водещи новини