Живко Коцев: Арестуван е мъжът, подал сигнал за бомби в училищата

  • 23 януари 2024 15:51

  • 1538
  • 2
Живко Коцев: Арестуван е мъжът, подал сигнал за бомби в училищата
© Булфото

Колегите от Враца отчитат добри резултатити. Регистриран е спад в нивото на престъпленията. Това заяеи главният секретар на МВР Живко Коцев.

По думите му има устйчивост на разкриваемостта на престъпленията с един пукт спрямо 2022 година. Всичките тези резултати се дължат на добрата работа и координацията с прокуратурата, местаната власт и с гражданите. Той добави още, че положителното е, че няма неразкрити престъпления с висока обществена опасност. "Добри са показателите и по отношение на грабежите, но много сериозен е проблемът с престъпленията в условията на домашно насилие", каза още той.

Мъжът, подал сигнали за бомби в училища в цялата страна, е задържан. Той е 32-годишен български гражданин. Живее на територията на Област Добрич. Това съобщи главният секретар на МВР Живко Коцев пред журналисти във Враца, където бе на проверка в Областната дирекция.н проблем остава домашното насилие, с агресията и въобще с престъпленията в домашни условия. Приоритетите са на първо място обучение на целия личен състав без изключение, това ще бъде приоритет и цел в национален личен състав. Друг проблем по който ще работи е наркоразпространението.

Той каза още, че е иззето и устройството, от което са изпратени заплахите за бомби.

Спецакция в цялата страна след бомбените заплахи

„Вчера на имейла на националната ситема 112 е получено съобщение, че ще избухнат взривни устройства във всички училища в страната. Предприети са незабавни действия. Оказа се, че няма поставени взривни устройства след извършени проверки”, допълни Коцев.

Главният секретар коментира и убийството в София, при което мъж беше открит удушен и запален в автомобил в „Драгалевци”. „Има задържани две лица. Спрямо тъщата на жертвата са събрани достатъчно доказателства. Съпругата му е под домашен арест, защото има малко дете, за което да се грижи. Прокуратурата ще поиска вземане на постоянна мярка за авторите на това брутално деяние”, посочи той.

Последвайте канала на

Калина Христова
1538 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.23 | 18:07

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
доган мангала

2024.01.23 | 17:09

1
арестувай доган и свинята и наркатрафиканта домусчиев какво ни занимаваш

Добави коментар

Водещи новини