Съпруг с ограничителна заповед наръга жена си пред хипермаркет в Лом

  • 19 януари 2024 14:23

  • 1910
  • 0
Съпруг с ограничителна заповед наръга жена си пред хипермаркет в Лом
© Pixabay

На 18.01.2024 г. около 18:36 ч. на ЕЕН 112 в ОДЧ на РУ - Лом е получен сигнал за това, че в района на магазин, находящ се в гр. Лом, ул. "Хан Аспарух" № 13 лежи лице в безпомощно състояние. Сигналът незабавно е посетен от служители на РУ – Лом, съобщават от пресцентъра на МВР.

На място е установено, че се касае за 27 г. жителка на с. Сталийска махала, общ. Лом. След пристигане на екип на ЦСМП при МБАЛ - Лом е установено, че същата е с прободна рана в областта на гърдите. От проведените незабавни ОИМ от служители на РУ - Лом, по "горещи следи" е установено, че извършителят на деянието е 51 г. жител на гр. Лом.

Същият е установен непосредствено след извършване на престъплението при оттеглянето си от местопроизшествието и при опит да се укрие, в района на ул. "Цар Симеон" в гр. Лом. Извършителят е задържан за срок от 24 часа в РУ - Лом.

Убиецът Пламен е преследвал Айсел над една година, опитал да я удуши

При проведените беседи с него, същият заявява че по-рано през деня, около 14:00 ч., в района на ЖП гара Лом се е срещнал с пострадалата и двамата употребили голямо количество алкохол.

Около 18:00 ч. в района пред търговски обект, между двамата възникнал скандал, в хода на който мъжът ѝ нанесъл прободна рана в областта на гърдите с носения от него кухненски нож. В хода на проведените ОИМ в близост до местопроизшествието е открит и иззет ножа, с който е извършено деянието, като същият е намерен забит в земята в тревиста местност.

По случая са проведени множество ПСД, намерени са и са иззети веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ - Лом за извършено престъпление по чл. 115, във вр. с чл. 18, ал. 1 от НК. Образувана е и преписка за престъпление по чл. 296 от НК, тъй като с деянието си извършителят е доближил пострадалата, въпреки издадената му заповед за защита № 2/16.01.2024 г. на РС - Лом, с която той е задължен да не я доближава.

Жената е откарана по спешност в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" гр. Монтана, където е настанена в Интензивно отделение, с опасност за живота. Работата по случая и документирането на престъплението продължава в РУ - Лом.  

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1910 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини