Биологочиният баща на обезобразеното 5-годишно е подавал сигнали, иска си детето

  • 16 януари 2024 07:52

  • 4496
  • 8
Биологочиният баща на обезобразеното 5-годишно е подавал сигнали, иска си детето
© Novini.bg/ Canva

Операцията на 5-годишното момченце,  жестоко пребито и обезобразено от системно малтретиране в семейството му е минала успешно, то се възстановява в УМБАЛ "Свети Георги".  Интервенцията е извършена в  Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия.  Детето в момента е в стабилно състояние и се възстановява. Засега е известно, че му е присаждана кожа на главата, където е пострадало най-жестоко – съобщи първи пред Радио Пловдив неговият процесуален представител адвокат Васил Попов. 

Тежко е психичното състояниe на момченцето, което и без това е с особено поведение и е много трудно да се комуникира с него за изясняване на подробности.

Това е обяснимо, тъй като и големите хора изпадат в такова състояние, ако им се случи нещо подобно, добави юристът.

Стана ясно кога е започнало насилието над 5-годишното от Пловдив

Заради случая в края на миналата седмица бяха изправени пред съда майка му и мъжът, с който тя живее на семейни начала. 

Биологичният баща, който се завърна от Германия, може да поеме грижите за детето, понеже той не е лишен от родителски права. Двамата с майката са в процедура на развод и бащата притежава права и основания за това.  Самият той изрично е заявил, че иска да вземе детето, а и детето има немско глажданство – обясни адвокат Васил Попов.  

По думите му, от изнесеното в съдебната зала става ясно, че насилникът е пастрокът, който живее с майката на семейни начала. Каква е ролята на жената и защо се е случвало това тепърва ще се установи.

Знае се, че биологочиният баща е подавал сигнали срещу двойката, при която живее детето, за лоша социална среда. Има данни, че майката е лабилна и е злоупотребявала с алкохол, но няма доказателства да е малтретирала момченцето.

Много често обаче се оказва, че социалните служби често катализират конфликта било чрез бездействие или недостатъчни реакции.

Разследването продължава с усилени темпове за да се изяснят всички обстоятелства и вината на двамата – жената и пастрока.  

Оперираха успешно 5-годишното дете, обезобразено от бой от пастрока и майка си

Въпреки това, има основания да се търси отговорност от майката защо е допускала да се случва всичко това, коментира адвокат Васил Попов. 

Това е като история от филм на ужасите, тя е потресаваща. Като цяло обаче не е единствена. Защо се случва все по-често домашното насилие?  Как можем да се с правим с този феномен? Първата реакция е, когато хората забележат подобни белези и ги разпознаят като тормоз – незабавно да се алармират правните органи.  В този случай това е сторила лелята на детето, която е разпознала безпогрешно всички тези признаци - коментира темата психологът Петя Кривицки. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4496 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2024.01.16 | 10:45

8
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Гого

2024.01.16 | 09:30

7
Съседи, учители, социални работници, личен лекар ????????????????????????

2024.01.16 | 08:50

6
НАКАЗАНИЯ ЗА ВСИЧКИ ЗАМЕСЕНИ ПО ВЕРИГАТА, КОИТО СА МОЖЕЛИ ДА ИЗБЕГНАТ ДА СЕ СЛУЧИ ТОВА !!!

2024.01.16 | 08:46

5
До животни присъди на насилниците ,а в затвора да получат по заслуги!Затворниците също имат деца.
ЧЕРВЕНИ СФИНЕЕ ШЍБАТ АТИЛКАТА ПРОСТА в АНАЛА

2024.01.16 | 08:02

1
Чети, народе! Чети и научавай истинските новини, не фалшивите новини, тиражирани от американските ЦРУ медии в окупирана България, като БНТ, On Air, Nova ЦРУ-TV, bTV, dir.bg, dnes.bg, НОВИНИ БГ., capital.bg, „24 часа“, „Уикенд“ или „Труд“. От 01.01.2024г. БРИКС(Русия, Бразилия, Китай, Индия и Република Южна Африка) има вече 5 нови членове. Новите членове са: Египет, Иран, Саудитска Арабия, Етиопия и Обединените арабски емирства(ОАЕ). С това държавите-членки на БРИКС(BRICS) ca вече 10. Има и още 14 държави подали документи за членство: 1. Алжир(кандидатура от 2022г.) 2. Бахрейн(кандидатира от 2022г.) 3. Бангладеш(кандидатура от 2023г.) 4. Боливия(кандидатура от 2023г.) 5. Беларус(кандидатура от 2023г.) 6. Венецуела(кандидатура от 2023г.) 7. Виетнам(кандидатура от 2023г.) 8. Куба(кандидатура от 2023г.) 9. Казахстан(кандидатура от 2023г.) 10. Кувейт(кандидатура от 2023г.) 11. Пакистан(кандидатура от 2023г.) 12. Палестина(кандидатура от 2023г.) 13. Сенегал(кандидатура от 2023г.) 14. Тайланд(кандидатура от 2022г.) До края на тази година молба за членство ще подаде и Турция. 3/4 от света иска да е с Русия и Китай. Хората по целия свят се пробуждат и искат да живеят свободни и независими от никого. Не искат войни и колониален окупаторски гнет – искат да живеят в мир и разбирателство помежду си. Не искат някой да идва в дома им и да им казва как да живеят, как и с кого да търгуват, каква традиция, историческа памет и история да тачат и съхраняват за идните поколения. Никой вече не иска да страда под смрадливия американски фашистки окупаторски ботуш! Никой не иска и европейските колонизатори, пудели и марионетки на САЩ! Светът вече не е същия и никога вече няма да бъде същия, както преди! Време е вече световния хегемон САЩ да ходи там, където отдавна му е мястото – на бунището на историята!
rado pusata litiec

2024.01.16 | 08:44

4
ko,ne
kolio rezanata patka kitaec

2024.01.16 | 08:44

3
trudno e pri tea gi votni da se kage s to4nost koe dyshteria koi svat koi brat,,, kravosmeshavata se i stavat u ru di
Гаро

2024.01.16 | 08:06

2
Щом е подавал сигнали значи от АСП лъжат. Моментално оставки на цялото ръководство о това на министъра на труда и социалната политика. Някой трябва да поеме отговорност.

Добави коментар

Водещи новини