В Пловдив и областта се увеличават произшествията на пътя с пешеходци

  • 12 януари 2024 16:19

  • 660
  • 1
В Пловдив и областта се увеличават произшествията на пътя с пешеходци
©

От началото на годината в Пловдивска област се наблюдава увеличение на пътните произшествия с пешеходци. Това сочи статистика на полицията в града, съобщи пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция” главен инспектор Красимир Нешев. Само за 10 дни в Пловдив и областта има 10 инцидента с пешеходци, един от тях е починал, а останалите са пострадали. В осем от случаите виновни са водачите на автомобилите.

В периода от 9-и до 21 януари в рамките на специализирана операция "Пешеходец" униформените осъществяват засилен контрол край учебни заведения, в зоните на възлови кръстовища и големи търговски обекти. В рамките на операцията са санкционирани 48 пешеходци, пресичащи на нерегламентирани места, прескачане на заграждения и преминаване на червен сигнал, и трима водачи на автомобили, отнели предимство на пешеходец. Обикновено отнемането на предимство е на кръстовища при ляв и десен завой и в зоните на пешеходни пътеки, обясни Нешев. 

Шофьор блъсна момче и момиче в Троян

Полицията апелира както пешеходците, така и водачите на моторни превозни средства да проявяват повече внимание, дисциплина и толерантност при придвижване на пътя, да избират светли дрехи в тъмната част на денонощието или да имат светлоотразителен елемент по себе си.

През 2023 г. в Пловдивска област са регистрирани 180 произшествия с участие на пешеходци, 11 от тях са загинали, а 183 са били ранени. 

Последвайте канала на

Нора Виткова
660 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.12 | 17:17

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини