Задържаха двама при спецоперацията в Кюстендил

  • 04 януари 2024 14:51

  • 2408
  • 1
Задържаха двама при спецоперацията в Кюстендил
© Булфото (архив)

Двама души са задържани днес в Кюстендил по време на специализирана полицейска операция.

Това съобщи за БТА Даниел Мазнев - началник-сектор "Охранителна полиция" в Областната дирекция на МВР в Кюстендил. Един от задържаните е установен като извършител на домова кражба на лични вещи, а другият – за притежание на 19 грама кокаин. Мъжът е известен на полицията и с други с криминални прояви, каза Мазнев. 

Операцията, започнала днес в 8:00 часа, цели противодействие на битовата, конвенционалната и икономическата престъпност, разкриване на престъпления, свързани с притежанието на наркотични вещества, акцизни стоки, оръжие и боеприпаси. Проверява се и за нарушение на Закона за движение по пътищата, казаха още от полицията. 

Спецакция на полицията в Кюстендил

Действията се извършват съвместно с дирекция "Жандармерия", Националната агенция за приходите, Регионалната дирекция по горите и Агенцията по безопасност на храните, а операцията е под контрола на Районната прокуратура в Кюстендил.

Проверени до този момент са били 171 моторно-превозни средства. Съставени са 10 акта и седем фиша по Закова за движение по пътищата. Образувани са шест досъдебни производства за открити наркотични вещества, два газови пистолета и акцизни стоки, а в рамките на операцията е разкрита и извършена домова кражба. Операцията продължава и към този момент, каза още Даниел Мазнев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2408 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.04 | 16:57

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини