Криминалисти от Силистра задържаха двама за престъпления, свързани с наркотици

  • 18 декември 2023 12:15

  • 654
  • 0
Криминалисти от Силистра задържаха двама за престъпления, свързани с наркотици
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Служители на сектор „Криминална полиция“ в Силистра задържаха двама мъже за престъпления, свързани с наркотици. Арестите са извършени при специализирани полицейски операции и след предварителна оперативно-издирвателна работа, съобщават от Областната дирекция на МВР.

В следобедните часове на 14 декември криминалистите засекли 23-годишен на обществено място в областния град. При извършения личен обиск у него били намерени 12,7 грама суха листна маса, идентифицирана като канабис с полеви наркотест. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство за притежание без надлежно разрешително на наркотично вещество.

За държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в ареста на районното управление е бил задържан и 30-годишен силистренец. В хода на полицейска операция на 15 декември криминалисти извършили претърсване в дома му в областния град, където били намерени 43.2 грама канабис и 7.9 грама кокаин, а също електронна везна, полиетиленови пликчета и фолио. 

Мъжът, който има предишни криминални прояви, включително за аналогични престъпления, е бил задържан за 24 часа, впоследствие продължени до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

По случаите са образувани досъдебни производства, разследването и документирането им продължава.

По данни на Областната дирекция на МВР в Силистра през миналата година се наблюдава известен ръст при престъпленията, свързани с наркотици. Докато през 2021 г. са регистрирани 38 такива престъпления, то през 2022 г. броят им нараства на 49, т.е. има увеличение с 28,95%. Постигнатата разкриваемост е нараснала от 63,16% през 2021 г. на 83,67% през 2022 година, предаде БТА.

Откриха контрабандни цигари в туби от перилни препарати на „Капитан Андреево“

Последвайте канала на

Десислава Станева
654 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини