Трима мъже от Добрич са осъдени за разпространение на наркотични вещества

  • 15 декември 2023 10:38

  • 649
  • 1
Трима мъже от Добрич са осъдени за разпространение на наркотични вещества
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Трима мъже от Добрич са осъдени за държане с цел разпространение на наркотични вещества. Те ще бъдат лишени от свобода за срок от две години, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. 

Окръжен съд – Добрич наложи наказания на 52-годишния Р.Н., на 28-годишния С.Я. и на 25-годишния А.А. Те са се признали за виновни за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества без разрешително. Всеки от тях получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години и трябва да заплати глоба в размер на 5000 лева, посочват още от прокуратурата. 

Подсъдимите също така ще заплатят и направените по делото разноски в размер на 771,39 лева, които трябва да заплатят солидарно в полза на държавата.

Тримата са били задържани при специализирана операция, реализирана под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Добрич, през лятото на 2019 година. В тях били намерени и иззети различни количества кокаин, метамфетамин и марихуана. В хода на разследването станало ясно, че в периода от март 2019 година до задържането им през август 2019 година тримата са държали с цел разпространение забранени субстанции.

Определението на съда, с което е одобрено постигнатото споразумение, е окончателно и има силата на присъда. 

Полицията задържа мъж за притежание на наркотици в Костинброд

По-рано през месеца Варненският окръжен съд остави в ареста 35-годишен мъж, обвинен за държане с цел разпространение на близо 11 килограма различни наркотици. Той е от Добрич и е задържан, след като отказал да спре с автомобила си за проверка. При претърсванията на колата му и на два адреса - във Варна и в Добрич, полицията е открила близо 8,8 килограма марихуана, килограм и половина амфетамини и около 500 грама кокаин.

Последвайте канала на

Калина Христова
649 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.15 | 11:48

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини