Контрабандни старинни монети задържаха митничари на "Капитан Андреево"

  • 14 декември 2023 12:06

  • 746
  • 1
Контрабандни старинни монети задържаха митничари на "Капитан Андреево"
© Агенция Митници
Слушай новината Слушай новината

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" задържаха контрабандно пренасяни 1062 старинни монети, 1 старинен пръстен и 1470 кутии цигари при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Това е станало във влекач с полуремарке с турска регистрация, превозващ стока от Турция през България за Нидерландия. В превозното средство, управлявано от  М. С., турски гражданин, пътувал и втори шофьор - Х. Б., също турски гражданин.

Двамата мъже заявили, че не пренасят лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в куфар в долапите на шофьорската кабина митническите служители откриват 11 полиетиленови пакетчета, съдържащи старинни изделия.

Полицията задържа мъж за притежание на наркотици в Костинброд

Открити са 1062 монети от бял и цветен метал и един пръстен от жълт метал. Археологическите артефакти са задържани. Предстои експертиза за тяхното датиране и прецизно идентифициране. В хода на проверката се установява, че старинните монети и пръстен са собственост на втория шофьор Х. Б., на когото е съставен акт за административно нарушение.

Допълнително на различни места в шофьорската кабина са намерени общо 1470 кутии (29 400 къса) цигари без акцизен бандерол. Водачът на камиона заявил, че цигарите са негови, а за нарушението му е съставен акт по Закона за митниците.

Последвайте канала на

Нора Виткова
746 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.14 | 14:42

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини