Разбиха схема за укриване на данъци чрез верига от „спящи“ фирми и такива с „липсващ търговец"

  • 13 декември 2023 15:37

  • 2278
  • 1
Разбиха схема за укриване на данъци чрез верига от „спящи“ фирми и такива с „липсващ търговец"
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Служители от отдел "Икономическа полиция" и "Разследване" на Главна дирекция "Национална полиция" разкриха схема за данъчни престъпления в особено големи размери, съобщиха от МВР.

При акция вчера са извършени претърсвания на 14 адреса в София, Перник и Драгоман. Иззети са множество веществени доказателства – компютри, документи и касови апарати.

Образувани са две досъдебни производства за данъчни престъпления в особено големи размери.

Според първоначалните данни престъпната схема била изградена чрез търговски дружества, част от които с реална дейност, които укривали данъци посредством изградена верига от т.нар. „спящи“ фирми и такива с „липсващ търговец“, като последните, на които са били начислявани загубите, са били собственост на граждани на страна извън Европейския съюз.

Разбиха ОПГ за разпространение на фалшиви евро банкноти и лични документи

БТА припомня, че на 20 ноември беше съобщено за акция на МВР, Националната агенция за приходите и прокуратурата срещу група за данъчни престъпления.

Претърсвания е имало в шест града - София, Варна, Пловдив, Бургас, Костинброд и Троян. До момента щетата само за една година е около шест милиона лева.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2278 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.13 | 18:02

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини