21 чужденци са задържани в гориста местност край село Орсоя в община Лом

  • 03 декември 2023 15:10

  • 4998
  • 1
21 чужденци са задържани в гориста местност край село Орсоя в община Лом
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Към 8:20 часа вчера полицията получила сигнал, че в гориста местност в района на гробищния парк на село Орсоя в община Лом се движат група хора с раници. При проверка се оказало, че това са чужденци без документи, които се представили за сирийци, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1546

В групата е имало две жени и четири момчета под 18 години, а основната част били млади мъже. Те са разпитани, като са заявили, че искат да преминат река Дунав и да влязат в Румъния. Мигрантите са задържани и предадени на властите за изясняване на статута им.

От полицейската дирекция в Монтана казаха, че това е четвъртата група чужденци от арабски произход, които биват залавяни в региона от началото на годината.

При някои от предишните случаи имаше и задържани каналджии, които возели с автомобили мигрантите, а един успя да избяга в гора в прохода Петрохан в Стара планина след преследване от страна на полицията, като остави микробус, натъпкан с хора.

Задържаха българин и сириец, помагали на чужденци да живеят у нас

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4998 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.03 | 19:04

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини