В София задържаха мъж, свързан с Хамас, няма данни за негови връзки с българи и чужденци в България

  • 24 ноември 2023 13:24

  • 1137
  • 3
В София задържаха мъж, свързан с Хамас, няма данни за негови връзки с българи и чужденци в България
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

В резултат на съвместни действия на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), МВР и прокуратурата е задържан гражданин на държава членка на Европейския съюз - Е.А., на 37 г. Той е обявен за издирване от австрийските власти за участие в престъпна дейност, свързана с терористичната организация "Хамас", съобщиха от пресцентъра на ПРБ. 

Е.А. е задържан в гр. София на основание Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от прокуратурата в гр. Велс, Австрия. Предстои материалите да бъдат докладвани на Софийската градска прокуратура (СГП), в чиято компетентност е да постанови задържане на лицето за срок до 72 часа и да внесе искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ в Софийския градски съд. Това се налага с оглед осигуряване на чуждестранния гражданин за нуждите на производството по Закона за екстрадицията и Eвропейската заповед за арест. 

В Хасковско задържаха мъж и жена, обявени за издирване с ЕЗА

За задържания у нас за престъпна дейност, свързана с "Хамас", не са придобити данни за негови връзки с българи и чужденци, пребиващи в България, показва проверка на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), данни за която са публикувани на сайта на агенцията. Проверката е извършена преди неговото задържане. От ДАНС допълват, че гражданинът е задържан днес в София на основание Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата в град Велс, Австрия. Инкриминираната дейност на задържания не касае България, съобщават от ДАНС.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1137 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ху Кеърс

2023.11.24 | 15:00

3
шефа на хамас хапвал дюнерче
Не всеки който критикува еврейският геноцид

2023.11.24 | 13:50

1
спрямо палестинците има връзки с ХАМАС
Категорично съм против убиването

2023.11.24 | 14:36

2
на невинни хора независимо от коя религия и етнос са.

Добави коментар

Водещи новини