Марихуана е намерена и иззета при спецоперация на ГДБОП в пернишкото село Кладница

  • 22 ноември 2023 11:58

  • 355
  • 0
Марихуана е намерена и иззета при спецоперация на ГДБОП в пернишкото село Кладница
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Специализирана операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е реализирана през вчерашния ден в Пернишко, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР).

В хода на действията, осъществени от служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) под наблюдението на прокуратурата, е предприето претърсване на имот в пернишкото село Кладница. Същият е ползван под наем от 40-годишен мъж. В едно от помещенията антимафиотите са установили своеобразно изградена оранжерия със засадени 39 растения от рода на конопа, достигнали различен стадий на растеж.

Катастрофа затвори пътя Ловеч-Микре, има загинал

Иззети са и близо 300 грама суха зелена листна маса с множество съцветия, реагирала на марихуана при направения полеви наркотест. В имота са установени и двама столичани - на 18 и 19 години, които по първоначални данни полагали грижи за растенията. Процесуалните действия са продължили и на територията на София. При претърсвания на адреси, използвани от тримата, служителите на ГДБОП са намерили още 100 грама марихуана, три засадени растения и около 10 грама амфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на прокуратурата. 

Последвайте канала на

Нора Виткова
355 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини