Разказ от протеста срещу БФС: Жандармерията ме би, изправих се, а след това ме удари полицай

  • 21 ноември 2023 09:35

  • 404
  • 1
Разказ от протеста срещу БФС: Жандармерията ме би, изправих се, а след това ме удари полицай
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Днес съм по добре. Вчера ме оперираха. Все още имам тампони в носа, но съм доста по-добре. Имам фрактура на носа след удар с палка от полицай. По никакъв начин не съм провокирал. Това коментира пред БТВ от болничната стая Георги Йовчев, който е сред пострадалите при протеста срещу БФС на 16 ноември.

„Жандармерията заплаши, че ще използва водното оръжие срещу мен и останалите 20-25 човека, които бяхме останали на младежката палата. Наредиха ни да се разпръснем. Зачудих се защо – бяхме изключително малко хора и не правехме абсолютно нищо“, обясни още той.

"Скандирах „оставка“, пиех бира и бях с малкия си брат. Жандармерията тръгна към нас, аз си извадих телефона и започнах да снимам. Изведнъж жандармерията ме подгони, аз започнах да бягам, защото разбрах накъде отиват нещата. В един момент ме свалиха на земята и започнаха да ме бият. В момента, в който ме оставиха, аз се изправих, единият от полицаите ме удари през ръката, телефонът ми падна и се счупи, а след това ме удари директно в носа“, разказа Георги.

„Според мен ме е ядосало това, че започнах да ги снимам, може би аз съм бил прекалено наивен, да си мисля, че докато ги снимам, няма да ме нападнат“, коментира още той.

Пострадалият мъж е разпознал полицаят, който го удря – оказва се от съседен за него квартал.

„Отидох мирно на протеста, не съм хвърлял камъни, не съм палил полицейски бусове, не съм трошил линейки. Повечето хора, които трошаха, бяха с маски на лицата“, посочи още Георги.

„Аз през цялото време стоях по-далече от „фронтовата линия“. Когато за първи път са използвали водното оръжие, аз бях до магазина и едва след това разбрах какво се е случило“, коментира пострадалият мъж. Той допълни, че е искал да изрази отношението си към падението на българския футбол и по-специално към Борислав Михайлов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
404 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.21 | 10:44

1
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex

Добави коментар

Водещи новини