Разследват образователната шефка на Стара Загора, оказвала натиск върху директори

  • 02 ноември 2023 12:49

  • 1668
  • 1
Разследват образователната шефка на Стара Загора, оказвала натиск върху директори
© Главна Дирекция
Слушай новината Слушай новината

От Апелативната прокуратура в Пловдив потвърдиха, че в момента тече акция в Регионалното управление на образованието в Стара Загора. От там уточниха, че днес, 2 ноември 2023 г., по досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура – Стара Загора, се извършват процесуално-следствени действия в Регионалното управление на образованието в Стара Загора. Разследването се провежда от служители на сектор БОП, Стара Загора.

Процесуално-следствените действия се извършват с оглед на събиране на доказателства за престъпление от общ характер, казаха още от обвинението.

Все още разследващите са в кабинета на началника на РУО Татяна Димитрова, която е там заедно с тях. Те са поискали от нея документи и справки. До момента тя не е напускала сградата, но няма и официална информация дали е арестувана. С призовки са били призовани за разпити като свидетели инспектори от управлението, пише 24 часа.

Задържаха шефката на Регионалния инспекторат по образованието в Стара Загора

По неофициална информация се разследват възможни корупционни практики при доставката на закуски за учениците от областта, както и при възлагането на поръчки за ремонтите на училища. Проверявало се и дали директори на училища са били проверявани по фалшиви сигнали срещу тях.

Началникът на РУО в Стара Загора Татяна Димитрова навърши 62 години на 31 октомври - възраст, която й дава възможност вече да се пенсионира. През дългата си кариера като началник на образованието тя на два пътя бе освобождавана от длъжността и след това възстановявана от съда. За последно това стана през юни тази години, след като година по-рано като служебен министър на просветата днешният премиер Николай Денков я беше уволнил дисциплинарно с мотива за неупражнен контрол над директори.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1668 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.02 | 14:37

1
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix

Добави коментар

Водещи новини