Столичанин е задържан за измама

  • 27 октомври 2023 11:41

  • 991
  • 0
Столичанин е задържан за измама
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Столичанин е задържан за измама от служители на Второ районно управление в Перник, съобщиха от Областната дирекция на МВР.  

Вчера в управлението е подадена жалба от 29-годишен перничанин. В същата той заявява, че е измамен със сумата от 10 000 лева. По данни на потърпевшия това се е случило на 12 октомври т.г. в столицата. Мъжът имал нужда от кредит за над 100 000 лева, необходим му за развиване на бизнес.

Убиха мъжа на районна съдийка в Нова Загора

Същият се свързал с 27-годишен столичанин, който обещал да му съдейства. Изискването преди това било да бъдат изтеглени 10 000 лева на името на потърпевшия за осъществяване на транзакцията.

По първоначални данни парите били взети, но не бил отпуснат кредит. 

След подадения сигнал органите на реда предприели оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия. Столичанинът на 27 години е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед и срещу него е образувано бързо производство. При доказване на вината му законът предвижда лишаване от свобода от една до шест години, допълват от ОДМВР. 

Припомняме, че през 2020 г. пернишка фондация бе използвана от измамници в схема за бързи кредити. Обект на измамата били хора, желаещи да получат бързи кредити. Мошениците се свързвали с тях и им предлагали неизгоден заем. След отказ на отсрещната страна, измамниците заплашвали кандидатите за кредити, прикрепени с публични документи от фондацията. 

Последвайте канала на

Нора Виткова
991 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини