Дърво падна и потроши 10 коли на ул. „Горазд“ в Пловдив

  • 26 октомври 2023 07:41

  • 870
  • 0
Дърво падна и потроши 10 коли на ул. „Горазд“ в Пловдив
© БТВ

Дърво падна и потроши 10 коли на ул. „Горазд“ в Пловдив.

Мъж се е разминал за секунди от нараняване. До инциденти се стига два пъти, въпреки че е издадена заповед дървото да бъде подрязано. 

Снимка: bTV

Във вторник Георги Велков оставил колата си на паркинга и няколко часа по-късно бил неприятно изненадан. Освен неговия, потрошени били още два автомобила. 

Снимка: bTV

„Сутринта си оставих автомобила на паркинга и когато се върнах следобед го заварих смачкан. Никой не ме е уведомил, заварих го с клони, с трици, смачкан“, разказа Георги Велков, собственик на смачкан автомобил.

Следващата нощ дървото отново паднало като тътен и вдигнало на крака хората от близкия блок. Очевидец се разминал на косъм от инцидент. 

„Дървото падна около 40 минути след полунощ, аз се прибрах около 30 минути преди полунощ. Изведнъж се чу огромен трясък и цялото дърво падна, беше неочаквано, защото сутринта падна един клон“, разказа той. 

За дървото се е знаело, че е опасно, казаха жителите на квартала. Когато през деня то паднало, екип на „Паркове и градини“ дошъл, за да разчисти, но оттам казали, че работят само по заявка.

Силна буря с паднали дървета и смачкани автомобили в Симеоновград

„Това ми прилича на ситуация с лекар от Спешна помощ, който отива в едно жилище, преглежда спешно болния, а от съседния апартамент жена казва, че мъжът ѝ е зле и той ѝ отговаря, че работи само по заявка, а тя не е направила“, допълни друг собственик на пострадал автомобил. 

„Още през 2022 г. е издадена заповед да се оформят короните на всички дървета на тази улица. Тя е изпратена в „Паркове и градини“ за изпълнение. Ние нямаме нужната техника и в нашите правомощия е сам ода издаваме заповеди. Те си имат графици“, каза Гергана Златкова, представител на район „Централен“.

От „Паркове и градини“ отговориха, че нямат заповед за конкретното паднало дърво и че то не попада на ул. „Горазд“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
870 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини