Нов скандал с порнографски материали с непълнолетни

  • 23 октомври 2023 15:48

  • 2310
  • 2
Нов скандал с порнографски материали с непълнолетни
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 44-годишен мъж, за това, че на 18 март тази година в Стара Загора, чрез компютърна конфигурация - настолен компютър, и чрез информационна система – интернет, и размяна на данни от точка до точка е разпространявал порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст или лица, които изглеждат като такива. 

Престъплението, за което мъжът е привлечен в качеството на обвиняем е с висока степен на обществена опасност с оглед както на естеството на аудиовизуалните произведения и лицата, които са ползвани за създаването им, така и от страна на големия им брой.

Установено е, че той е разпространил 13 266 файла, съдържащи порнографски материали, за създаването на които видимо са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст.

Файловете съдържат сцени със сексуална експлоатация на деца, а обвиняемият е задържан от служители на сектор БОП - Стара Загора.

Мъжът е с чисто съдебно минало и е неосъждан.

Оставиха зад решетките фотографа, обвинен в блудство със 7-годишно момиче

След извършено разследване и събиране на достатъчно доказателства наблюдаващият прокурор го е привлякъл като обвиняем и е постановил задържането му за срок до 72 часа.

 Районна прокуратура-Стара Загора ще внесе днес искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2310 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ха-ха-ха!

2023.10.23 | 17:03

2
"аудиовизуални произведения"...

Добави коментар

Водещи новини