Задържаха поляк за трафик на мигранти

  • 17 октомври 2023 14:57

  • 786
  • 1
Задържаха поляк за трафик на мигранти
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

По внесено искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража гражданин на Република Полша, противозаконно подпомагал чужденци да преминат през страната.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1546

Я.М. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 14.10.2023 г. около 12,15 км на 4-ти км от АМ „Тракия“, противозаконно подпомогнал 12 души, представящи се за граждани на Сирия да преминат в страната в нарушение на закона като им осигурил транспорт с лек автомобил „Дачия“.

Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд обвиняеми за незаконно подпомагане на мигранти

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 281, ал.2, т.1, т.4 и т.5, вр. ал. 1 от НК. Автомобилът, управляван от Я.М., е иззет като веществено доказателство по досъдебното производство, а обвиняемият е бил задържан до 72 часа с постановление на прокурор.

Състав на Софийски районен съд наложи на Я.М. най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
786 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.17 | 16:36

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини