Гл. комисар Коцев: Страната ни се справя изключително успешно с противодействието на нелегалната миграция

  • 10 октомври 2023 15:06

  • 1037
  • 3
Гл. комисар Коцев: Страната ни се справя изключително успешно с противодействието на нелегалната миграция
© МВР
Слушай новината Слушай новината

"За нас е изключително важно да опазваме както границите на България, така и външните граници на ЕС", заяви главният секретар на МВР по време на посещението на председателя  на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка в района на ГКПП – Капитан Андреево. Гостът, заедно с председателя на Народното събрание на Република България Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети се запознаха на място  с дейността на „Гранична полиция“, както и с контрола и мерките за предотвратяване на опитите за незаконно влизане в България, съгласно изискванията и стандартите, прилагани в страните от Шенгенското пространство, и разгледаха инженерното възпрепятстващо съоръжение и системите за наблюдение.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1546

Главен комисар Коцев посочи, че въпреки безпрецедентния миграционен натиск българската държава се справя изключително успешно с противодействието  на нелегалната миграция.

Отчитаме завишение на наказателните производства с  над 75 % и над  30% увеличение на осъдителните присъди. Това е ясно доказателство, че имаме воля  и се справяме успешно с нелегалната миграция, както с наш  ресурс, така и благодарение на доброто взаимодействие на партньорските служби  и най-вече на турската държава. През последните седмици турските колеги предприеха широкомащабна  операция във вътрешността на страната, реципрочни на мерките, предприети от нас. В резултат  на това  през  последните седмици засичаме спад на миграционния натиск и изключително намален брой  на нелегално преминаване през границата. Това се дължи на денонощния обмен  на информация, който се осъществява в  режим  24/7. Всеки един опит  - било засечен  от нас,  или от турската страна, се обменя в реално време и се реагира, коментира главен комисар Коцев. Той оцени високо всекидневния труд на граничните полицаи, които винаги и независимо от условията защитават границите.

България е изключително важен партньор за нас, подчерта председателят на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка. Трябва да се оценят усилията, които се полагат от българска страна, за да се подсигури и опази границата, отбеляза Волфганг Соботка. 

Много е важно, че дойдохме на място, за да видим не просто поредното инженерно съоръжение и технологиите в действие, а как работят хората и цялата система, подчерта председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Той изрази благодарност за ежедневните усилия, които полагат служителите и отбеляза, че предизвикателството е огромно и е общоевропейски ангажимент да се охраняват границите на ЕС. Вярвам, че ще бъде оценено, че България се справя по най-добрия възможен начин с помощта на нашите партньори от Съюза, добави Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

На ГКПП „Капитан Андреево“ - най-големият сухопътен пункт в Европа, председателите на законодателните институции на България и Австрия наблюдаваха в реално време обработката на тежкотоварните автомобили. В присъствието на заместник министъра на вътрешните работи Ивелина Дундакова старши комисар Радослав Кулеков, зам-директор на ГДГП, представи дейността на граничния пункт и запозна гостите с работата на съвместния контактен център за полицейско и митническо сътрудничество между България, Гърция и Турция. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1037 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
млък

2023.10.11 | 11:55

3
А тези които шътат из страната, та ги ловите чак на Драгоман, за какъв резил само говорят

2023.10.10 | 19:03

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
Stamatis

2023.10.10 | 15:37

1
Парадните униформи на службите в МВР и особено на ГДГП са като от анимационни филми или от третокласни екшън филми снимани в България през 90те!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини