След самоубийството: Вътрешна проверка в благоевградския арест

  • 07 октомври 2023 11:41

  • 1651
  • 4
След самоубийството: Вътрешна проверка в благоевградския арест
©
Слушай новината Слушай новината

В следствения арест в Благоевград е разпоредена вътрешна проверка  във връзка със самоубийството на  Цветелин Цеков, който  държа за заложници  семейството на годеницата си  в село Вълково и рани тежко баща й. Обект на проверката е и друг случай с арестант, който е бил малтретиран и заплашен с изнасилване от свой съкилийник. 

Вътрешната проверка в следствения арест е разпоредена от директора на  областната дирекция "Изпълнение на наказанията" комисар Милан Миланов, предаде БНР.

Комисия ще раздследва причините, довели до самоубийството на похититеиля в санданското село Вълково Цветелин Цеков, срещу който бяха повдигнати четири обвинения, включително и опит за убийство. Той беше открит мъртъв в килията на следствения арест, обесен на решетката с връзки от маратонки, наличието на които е е сериозен пропуск.

Проверява се и друг инцидент с арестант, който е бил малтретиран и заплашван с изнасилване от съкилийника си. По правилник арестантите трябва да бъдат проверявани от служители на всеки 15 минути. Дали има допуснати сериозни нарушения ще проверява специална комисия, в състава на която са служители от Кюстендил. Ако се констатират сериозни пропуски или умишленост в действията на служителите в следствения арест, ще бъдат наложени дисциплинарни наказания, категоричен беше областният началник на ГДИН.

Прокуратурата с първи подробности за самоубийството на похитителя от Вълково

Последвайте канала на

Нора Виткова
1651 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.10.07 | 12:20

2
Голям проблем кой бил виновен за смъртта на един терорист.
Емѝ...

2023.10.07 | 14:33

4
Аз си пъхам вибратора терорист в анала...

2023.10.07 | 13:46

3
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
Империалист

2023.10.07 | 11:53

1
Егати яките връзки...

Добави коментар

Водещи новини