Митничари откриха над 8200 недекларирани „маркови“ стоки

  • 03 октомври 2023 14:47

  • 887
  • 0
Митничари откриха над 8200 недекларирани „маркови“ стоки
©

Митнически служители откриха недекларирани 8225 текстилни изделия при сканиране с рентгенова апаратура на контейнер, част от товарна влакова композиция, влизаща в страната от Турция.

На 25.09.2023 г. на МП ЖП Гара Свиленград пристига контейнер, натоварен на влакова композиция, пътуваща от Турция през България за Германия. 

Контейнерът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която възникват съмнения за недекларирана стока. При последвалия физически контрол от служителите на отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД Митница Пловдив се установява, че в контейнера освен декларираната стока по документи – килими от синтетични материали, има и текстилни изделия, които не са били описани в придружаващите документи.

Откриха 300 000 къса контрабандни цигари в колети с дрехи

Открити са 167 колета с общо 8225 различни артикули - тениски, блузи, якета, спортни комплекти, дънки, носещи словни и фигуративни знаци на известни търговски марки.

Стоките са задържани. По случая предстои да бъде образувано административнонаказателно производство за митническа контрабанда.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
887 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини