За един месец: Отнеха 80 автомобила на пияни и дрогирани в Бургас

  • 27 септември 2023 08:14

  • 2850
  • 2
За един месец: Отнеха 80 автомобила на пияни и дрогирани в Бургас
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Паркингите на МВР, на които под охрана стоят колите на шофьори, хванати с данни за алкохол или наркотици, се оказаха недостатъчни в Бургас. Колко са предварително отнетите коли в полза на държавата и къде са паркирани?

80 моторни превозни средства (предимно леки коли) са иззети на територията на Община Бургас от пияни или дрогирани водачи в периода от 8 август до 11 септември, съобщава областната дирекция на МВР.

„Паркингът за съхранение на отнетите автомобили е под постоянна полицейска охрана, наблюдава се 24 часа с видеокамери“, каза комисар Марин Димитров от „Охранителна полиция“-Бургас. Той съобщи, че за същия период миналата седмица са имали 163 досъдебни производства за установени престъпления. Сега тези производства са едва 100, което показва известен спад.

Трябва ли пияните и дрогирани шофьори, отнели човешки живот, да бъдат съдени за умишлено убийство?

„Към момента има още две районни управления на територията на Бургас, където се съхраняват отнети автомобили. Предстои тези леки коли да бъдат паркирани тук, за да се съхраняват на едно място. Това ще улесни тяхното охраняване. Тези автомобили се оглеждат още по време на отнемането и ние ги съхраняваме в този им вид“, обясни още комисар Марин Димитров пред бТВ.

Той обаче не успя да каже, какво би се случило с автомобилите при силна буря с градушка. От полицията се надяват на съдействие от общината, за да се покрие паркинга.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2850 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.27 | 10:05

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -------->> welcome.to/biocom

2023.09.27 | 08:25

1
Споко, ще им ги върнат и обезщетение ще им платят, освен ако не са подписали протокола, който е, че доброволно си дават колите.

Добави коментар

Водещи новини