Вижте подробности за състоянието на момчето, ударено от волтова дъга

  • 26 септември 2023 07:28

  • 1870
  • 2
Вижте подробности за състоянието на момчето, ударено от волтова дъга
© Pixabay

Във Варна 16-годишно момче беше поразено от волтова дъга. Случаят е от неделя вечерта, когато младежът се е качил на един от вагоните. След инцидента момчето е с 50% изгаряния и е настанено в болница „Св. Марина”, където лекарите се борят за живота му.

Първоначалната информация беше, че е с опасност за живота, на този етап от болницата не дават повече информация по случая, предава Нова телевизия. 

„Напрежението в контактната мрежа е 25 000 волта, няма нужда да се допирате до кабел. Разстоянието от 2 м. и по-малко е директен риск за здравето и живота. След тези метри в зависимост от влажността на въздуха във всеки един момент може да се появи волтова дъга. В момента на токовия удар температурата, която достига е 6000 градуса. А въздуха около мястото се превръща в плазма”, съобщи Любомир Любчев, НКЖИ – Варна.

Относно обезопасяването на мястото, Любчев каза, че от страна на жилищния квартал има поставени огради. На всеки стълб има табела, която оказва, че опасността на високо напрежение и забрана за преминаване на външни лица.

„Разстоянието от покрива на вагона до кабелите е по-малко от 2 метра. Съответно качването на лице върху вагона, почти 100% ще доведе до образуването на волтова дъга”, добави той. 

Волтова дъга удари младеж във Варна, лекари се борят за живота му

Има кампания, която върви от години. Инспектори провеждат обучение на ученици в часовете по безопасност на движението, колко са опасни такива действия. Предстоят и още мерки. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1870 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.26 | 12:12

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom
...,,- ,, 9

2023.09.26 | 11:58

1
болиме...хуя

Добави коментар

Водещи новини