Калин Стоянов проведе работна среща с директора на Регионалния офис на Международната организация по миграция

  • 21 септември 2023 16:34

  • 858
  • 2
Калин Стоянов проведе работна среща с директора на Регионалния офис на Международната организация по миграция
© МВР
Слушай новината Слушай новината

Министърът на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните проведе работна среща с Ола Хенриксон, директор на Регионалния офис на МОМ, съобщиха от МВР. 

Срещата на министъра на вътрешните работи с директора на Международната организация по миграция за Европейското икономическо пространство, Европейския съюз и НАТО се състоя във вътрешното ведомство.

Двамата обсъдиха изграденото през годините сътрудничество между институциите и отбелязаха, че международната организация е дългогодишен и ценен партньор на България. В този смисъл министър Стоянов благодари сърдечно за подкрепата и взаимодействието в областта на борбата с трафика на хора и нелегалната миграция. Той запозна г-н Хенриксон с миграционната ситуация в страната, както и с действията, които МВР предприема в борбата с нелегалната миграция и каналджийството.

Снимка: МВР

Директорът на регионалния офис на МОМ припомни, че тази година се навършват 23 години от основаването на Мисията на организацията в България и потвърди готовност мисията да продължи да подпомага МВР в области от взаимен интерес – чрез надграждане на капацитет и изпълнението на съвместни проекти, финансирани по програми на ЕС.

МВР шефът: За денонощие залавяме средно по около 1500 нелегални мигранти

В рамките на срещата бяха засегнати и темите за нелегалната миграция и трафика на хора.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
858 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.21 | 16:38

1
новини бг

2023.09.21 | 18:10

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини