Според анализите: Жените стават все по-често жертва на грабежи, а извършителите са все по-млади

  • 21 септември 2023 11:33

  • 782
  • 2
Според анализите: Жените стават все по-често жертва на грабежи, а извършителите са все по-млади
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Представители на СДВР и прокуратурата разкриха подробности за задържания мъж, направил  опит да извърши пореден въоръжен грабеж, предаде репортер на NOVINI.BG.

Припомняме ви, че вчера малко след 2.30 часа, въоръжен с пистолет мъж нахлу за пореден път в магазин за алкохол и цигари в ж.к. „Дружба“. Той заплаши служителката с оръжието с намерението да извърши грабеж. Този път обаче целта му била осуетена благодарение на незабавната намеса на служители от отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ и на Осмо РУ - СДВР, които го задържали на място.

Задържаха 32-годишен, направил пореден опит за въоръжен грабеж

Петър Петров от СДВР даде подробности за ареста на лицето. След ареста му е открито оръжие, медицинска маска. Очаква се експертизите да покажат какво е точно оръжието. Ясно е, че е пистолет, сив на цвят.

СНИМКА: NOVINI.BG; Петър Петров от СДВР

На въпрос как се е стигнало до задържането, Петров отговори, че е извършвано наблюдение в района.

От прокуратурата разкриха, че мъжът е задържан за 72 часа. Георги Иванов сподели, че се проверява информацията за извършени други грабежи от задържаното лице. 

СНИМКА: NOVINI.BG; Георги Иванов, прокурор

На брифинга стана ясно също така, че сама жена е най-честата жертва на въоръжен грабеж, който обикновено става винаги в тъмните часове на денонощието. По наблюдение крадците са все по-млади. Има увеличение на разкритите престъпления. 

 

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
782 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.21 | 14:59

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom
КЗЛ

2023.09.21 | 11:49

1
Голям АНАЛиз е паднал, че са стигнали до този неверояно изненадващ извод.

Добави коментар

Водещи новини