Задържан е служител в Община Несебър за изборна търговия

  • 21 септември 2023 10:02

  • 1291
  • 0
Задържан е служител в Община Несебър за изборна търговия
16 2дни
©

Един служител в Община Несебър е задържан по сигнал за изборна търговия, съобщават от прокуратурата.

По време на разследването за изборна търговия са установени суми от над 180 000 евро и 20 000 лева. Досъдебното производство е по член 167 от НК.

Избирателите отново са повече от населението

Районна прокуратура - Бургас ръководи разследване по досъдебно производство за нарушаване на политическите права на гражданите Под надзора и ръководството на Районна прокуратура-Бургас се води разследване за нарушаване политическите права на гражданите, свързано с изборите за кметове и общински съветници, които ще бъдат проведени през месец октомври 2023 година.

Разследването е започнало от служители на отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР-Бургас, които са проверили сигнал за мъж, получил значителна парична сума, предназначена за купуване на гласове.

Подробности за проведените действия по досъдебното производство предоставиха пред медиите прокурор Мария Маркова - административен ръководител на Районна прокуратура – Бургас и старши комисар Емил Павлов - директор на ОД на МВР-Бургас.

Прокурор Маркова и старши комисар Павлов съобщиха, че по време на процесуално-следствените действия е извършено претърсване на четири обекта. Три от тях в град Бургас и един в село Равда, община Несебър.

Иззета е сумата от общо 185 700 евро и около 25 000 лева. Досъдебното производство е образувано по чл. 167 от НК.

За съпричастност към престъпното деяние по закона за МВР за срок до 24 часа е задържан 49-годишен мъж от село Равда. Прокурор Маркова и старши комисар Павлов изразиха решимостта на прокуратура и полиция да се противопоставят категорично на нарушаването на политическите права на гражданите, свързано с предстоящите избори за органи на местно самоуправление.

Работата по досъдебното производство продължава под надзора на Района прокуратура-Бургас.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1291 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини