Валентин Радев за дрона край Тюленово: Категорично не е имало никаква опасност за хората

  • 18 септември 2023 18:05

  • 1380
  • 5
Валентин Радев за дрона край Тюленово: Категорично не е имало никаква опасност за хората
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Този дрон е част от войната между Русия и Украйна. Най-вероятно теченията са го донесли до нашия бряг. Нямам представа дали е руски или украински, но това няма такова значение. 

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият вътрешен министър и експерт по взривовете Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018, който коментира ситуацията с днешния открит дрон край Тюленово.   

Взривиха открития край Тюленово боеприпас

"Няма значение кога е открит боеприпасът, винаги може да се реагира. Браво на гражданина, който е подал сигнала. Полицията е рагирала, дронът е унищожен в светлата част на деня, защото там е опасно - мокро, хлъзгаво, скали. Предполагам, че е преценено, че няма опасност за хората и е решено да се унищожи в светлата част на деня, а не да се правят на герои и в тъмната част на деня да ходят по скалите. Ако е било преценено, че има опасност, щеше да бъде унищожен веднага, но случаят не е такъв. По повод думите на министър Тагарев, че всяка седмица има такива случаи - той имаше предвид, че всякак седмица се унищоават стари невзривени боеприпаси от Втората световна война, примерно. Не е имал предвид, че всяка седмица дронове и боеприпаси от войната в Украйна стигат до България. Това е първият случай и то с някакво самоделно взривно устройство на дрона", категоричен бе Радев.  

Министър Тагарев разкри дали ще подаде оставка

"Нямало е никакъв риск. Това е случайност и България не е цел. Водите са докарали този боеприпас. Властите са реагирали адекватно - отцепен е райнът, не е имало опасност за хората. Аз може би щях да реагирам малко по-серизоно срещу хората, които бяха там, защото бяха без бронижилетки, но те се справиха - унищожиха този дрон и не допуснаха никаква опасност за гражданите", добави той. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1380 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
старшинка

2023.09.18 | 21:46

5
елементарен г ъ з о мийник беше още в училище и такъв п о д лизурко ще си отидеш.
старшинка

2023.09.18 | 21:45

4
елементарен г ъ з о мийник беше още в училище и такъв п о д лизурко ще си отидеш.
тагарчук

2023.09.18 | 18:50

3
Въх, не думай .

2023.09.18 | 18:32

2
тюлена го е донесъл

2023.09.18 | 18:13

1
Приказки за лека нощ

Добави коментар

Водещи новини