Евакуират две села в Свиленградско заради пожар

  • 02 септември 2023 17:16

  • 2543
  • 2
Евакуират две села в Свиленградско заради пожар
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Жителите на две свиленградски села - Варник и Маточина, което е на българо-турската граница, ще бъдат евакуирани заради възникнал пожар. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Хасково, предаде БТА.

В извеждането на населението на безопасно място ще бъдат ангажирани полицейски служители, уточниха от държавната управа. Общо три пожара бушуват в Хасковска област днес следобед.

Единият е на голяма площ - в землищата на тополовградските села Присадец и Филипово. Там са ангажирани осем екипа огнеборци, казаха още от администрацията. Помагат още гасачески групи от Горското стопанство и община Тополовград.

Там теренът е силно пресечен и затруднява работата на пожарните екипи. Друг пожар е възникнал и край село Радовец, община Тополовград.

Често причината за пожарите в област Хасково са от проявена небрежност от преминаващи мигранти, безотговорно отношение от страна на земеделските стопани, както и пустеещи райони, които са неподдържани, сочи анализ на  "Югоизточно държавно предприятие" (ЮИДП) - Сливен, който бе публикуван на сайта на институцията преди дни.

Пожар в пловдивско село, военен хеликоптер се включи в гасенето

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2543 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lissa

2023.09.03 | 02:30

2
Горещи момичета ви очакват на -- Meetme.pw

2023.09.02 | 19:07

1
Мигранти и пиромани.

Добави коментар

Водещи новини