Спецакция в Бургас - иззеха различни наркотици

  • 01 септември 2023 16:16

  • 1075
  • 0
Спецакция в Бургас - иззеха различни наркотици
© МВР
Слушай новината Слушай новината

Различни по вид и количество наркотични вещества са намерени и иззети в резултат на съвместни полицейски действия на служители от ОДМВР – Бургас и отдел „Югоизточен” на ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Близо 200 грама тревна маса - канабис са иззети от частна къща в бургаския квартал „Победа”, обитавана от 20 - годишен бургазлия. Мъжът бил проверен вчера, около 14.30 часа в района на плажната ивица до бар „Нептун“ в Морската градина. У него са открити 24 пакетчета със зелена суха тревна маса - марихуана. Последвали процесуално – следствени действия в дома му, където в стъклен буркан и пластмасова кутия са намерени още съцветия зелена суха тревна маса. 20 - годишният, който е с криминалистически регистрации, е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.
Около килограм „друсан чай” бил открит в дома на криминално проявен 41- годишен бургазлия в кв. „Победа”. Част от намереното количество е било укрито под мивка в специално пригодена „ниша”. След изтичане на 24 – часовото задържане, мярката на 41- годишния мъж с прокурорско постановление е удължена за срок до 72 часа. 

Спецакция в Русе - иззеха различни видове наркотици, оръжие, боеприпаси и 20 000 лева

600 грама суха тревна маса - марихуана са иззети от частна къща в Ахелой, обитавана от 38 -годишен криминално проявен мъж от Ахелой, за когото има данни, че отглежда канабисови растения. Предполага се, че иззетата марихуна е от „тазгодишната реколта“. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по установяване местоположението на канабисовата нива продължава. 

500 хапчета екстази пък са иззети от 37 - годишен криминално проявен помориец, който е задържан непосредствено преди извършване на сделка за продажба на хапчетата. Установено е, че те били съхранявани в тайник в дома му в Поморие. Допълнителна справка показала, че мъжът е бил задържан преди около месец с килограм марихуана. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 часа, предстои да му бъде гледана мярка за неотклонение. Работата по случаите продължава. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1075 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини