Почина наръганата от внучката си 83-годишна старица

  • 30 август 2023 15:09

  • 2876
  • 0
Почина наръганата от внучката си 83-годишна старица
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Почина 83-годишната жена, надупчена  с 2 ножа от 17-годишната си внучка Е.К.

Девойката е в следствения арест, след като Окръжният съд в Хасково ѝ наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържани под стража“. Заседанието бе на закрити врата, защото обвиняемата е непълнолетна.

Възрастната жена и внучка ѝ често се карали. Обвиняемата живеела с майка си в друга къща в Меричлери. Елена се ядосала на баба си след разменени реплики и я намушкала с нож, използвала и втори, защото острието на първия се изкривило. После девойката отишла при съседи и им съобщила, че баба ѝ не се чувствала добре. Те посетили къщата и намерили старицата в безпомощно състояние. Подали сигнал на спешния телефон 112. На място се отзовали полицейски и медицински екипи от Димитровград. След преглед пострадалата, с опасност за живота, била отведена за лечение в УМБАЛ "Свети Георги" в  Пловдив.

Повдигнаха обвинение за опит за убийство на 17-годишната, наръгала баба си

"Елена е дете с увреждане, с умствена изостаналост. Има ТЕЛК и е претърпяла три операции. Разполагаме с документи и всичко е представено пред съда“, каза майката на обвиняемата. Според близките на задържаната, тя имала заболяване още от раждането сим съобщава Марица.

"От събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че задържаната е извършила деянието. Макар и непълнолетна, тя е разбирала свойството и значението на извършеното деяние и е могла да ръководи постъпките си", смятат разследващите.

След  издъхването на жертвата Предстоят експертизи и аутопсия, която да установи точната причина за смъртта на старицата. Най-вероятно обвинението срещу внучката ще бъде преквалифицирано. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2876 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини