Пребиха служител на ловното стопанство в Севлиево при проверка

  • 22 август 2023 17:07

  • 1072
  • 1
Пребиха служител на ловното стопанство в Севлиево при проверка
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Служител на Държавното ловно стопанство „Росица“ – Севлиево (ДЛС - Росица) е нападнат с удари в лицето по време на проверка на камион, превозващ иглолистни трупи. Това съобщи експертът по връзки с обществеността в Северноцентралното държавно предприятие – Габрово (СЦДП - Габрово) Венцислав Георгиев пред БТА.

Случаят е от 17 август, в землището на село Стоките, община Севлиево.

След получен сигнал, служители на ДЛС „Росица“ – Севлиево спират за проверка товарен автомобил на дърводобивна фирма, превозващ иглолистни трупи. В него се е возел и лесовъда на фирмата. Около 15:55 ч. горските служители констатират, че автомобилът се движи без издаден превозен билет. Впоследствие, в 16:02 ч., шофьорът на камиона им предоставя току-що издаден превозен билет. По време на проверката лесовъдите получават сигнал, че втори камион на същата фирма е тръгнал по същия маршрут. Единият от служителите на ДЛС „Росица“ – Севлиево тръгва да го издирва, а другият остава с нарушителите. През това време при спреният камион на място с лек автомобил „БМВ“ идват двама души, единият от които напада горския служител с удари в лицето. В резултат на нападението служителят на ДЛС „Росица“ – Севлиево е приет в болнично заведение с наранявания и отоци по лицето. След тридневен престой в болничното заведение е освободен за домашно лечение, информират от СЦДП.

Заляха с бензин горски служители, спрели бус с незаконна дървесина

„СЦДП – Габрово остро осъжда всяко посегателство над неговите служители, които ще продължават да извършват строг контрол по опазване на горските територии и да налагат санкции за всички, които нарушават законовите разпоредби. Подобни брутални деяния, при това извършени от лица от дърводобивния сектор, са недопустими и в пълен разрез с професионалната етика и демократичните принципи“, каза Георгиев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1072 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.08.22 | 17:27

1
КАКВО ЗНАЧИ "СТРОГО ОСЪЖДА" И ЗАЩО ТИЯ С КАМИОНИТЕ И ТИЯ ОТ БМВ-ТО НЕ СА В КАУША?

Добави коментар

Водещи новини