Мъж заплашил с пистолет румънски туристи на плажа на къмпинг Езерец

  • 21 август 2023 22:26

  • 2124
  • 3
Мъж заплашил с пистолет румънски туристи на плажа на къмпинг Езерец
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Румънски туристи, почивали на нашето Черноморие, твърдят, че са били заплашени от мъж, който насочил срещу тях пистолет на плажа на къмпинг Езерец. Случката се е разиграла в събота вечерта.

Румънците вече са в Букурещ, след като са подали жалба в полицията в Шабла. Те твърдят, че нападателят им не е бил задържан, а жалбата им е била приета едва след настояване от тяхна страна. От полицията в Добрич посочват, че мъжът е установен и задържан. В районната прокуратура в Добрич обаче все още няма образувано досъдебно производство.

Алина и Виченцио Николае и техни приятели с дете пристигат на плажа в Езерец в събота сутринта. Вечерта групата пали огън, за да изпече бонбони маршмелоу.

Пребиха жестоко французин заради свободно място на плажа в Поморие

"От средата на нищото излезе този мъж, беше много гневен, започна за вика на български нещо, което ние не разбирахме. Започна да бърка в огъня с ръце и да хвърля клоните по нас. След това извади пистолет, зареди го и го насочи директно в главата ми и към главата на другия мъж", разказва Виченцио Николае пред БНТ.

Алина Николае разпознава мъжа по каубойската шапка – видяла го сутринта пред караваната му. Тя звъни на 112.

"Не го арестуваха, само му поискаха личната карта, върнаха го в караваната за други документи и чак след това полицаят взе оръжието. През това време дамата – полицай беше до него, двамата се смееха, не знам точно на какво. Ние настояхме да отидем в полицията, защото те не искаха ние да пишем жалба", разказа Винченцио.

Един от туристите снима клипове, на които се чува как полицаите съветват мъжа “за да мине по най-безболезнения начин, ще се качиш с колегите” и “отиваме до участъка и там по най-бързия начин ще свършим”. Накрая всички са отведени в управлението в Шабла, където румънците пишат жалба.

"Мисля, че ако полицаите го познават, това не е първият път, в който този мъж постъпва така. Можете да си представите какво може да стане следващия път, той може да убие някого", каза румънкският турист.

От полицията в Добрич заявиха, че мъжът е бил задържан за 24 часа, а газовият законно притежаван пистолет е иззет. На румънците, които според полицията са се държали непристойно, е съставен акт заради паленето на огън на плажа.

По случая с пистолета все още не е образувано досъдебно производство, уточниха от районната прокуратура в Добрич. Това може да стане след като полицията внесат преписката при тях. Срок за това няма.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2124 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Lissa

2023.08.22 | 02:13

2
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства --- Xmiss.pw

2023.08.22 | 07:20

3
Михайловградски
Блъско

2023.08.21 | 23:40

1
Полицайката от Шабла е жена на кмета там и е отвратително същество

Добави коментар

Водещи новини