Двама мъже са задържани в Силистра за шофиране след употреба на наркотици и алкохол

  • 15 август 2023 10:17

  • 1510
  • 0
Двама мъже са задържани в Силистра за шофиране след употреба на наркотици и алкохол
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Мъж на 35 години е задържан, след като е установен да шофира след употреба на дрога, съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра.

Вчера, около 22:10 часа, той е управлявал лек автомобил „Мерцедес“ по ул. „Добрич“ в областния град и е спрян за полицейска проверка. С техническо средство е установено, че е седнал зад волана след употреба на кокаин. Мъжът е дал кръвна проба, задържан е за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Четири автомобила, управлявани от употребили алкохол и наркотици водачи, са иззети вчера в Бургаско

Също вчера 37-годишен мъж е установен да шофира лек автомобил „Мицубиши“ в нетрезво състояние. Той е засечен от пътни полицаи по ул. „Велико Търново“ в Силистра. Тестът с дрегер е отчел 1,10 промила алкохолно съдържание в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа, образувана е преписка.

По данни на Областната дирекция на МВР през миналата година в Силистренско са съставени 226 акта за установяване на административно нарушение срещу водачи, употребили алкохол, 123 от тях са за концентрация под 1,2 промила, а 103 - за концентрация над 1,2 промила. Съставени са и 75 акта на водачи, употребили наркотични вещества.

Последвайте канала на

Калина Христова
1510 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини