Д-р Мирослав Ненков за обезобразеното момиче: Нарязана е преднамерено, систематично и хладнокръвно

  • 03 август 2023 08:24

  • 16627
  • 1
© Кадър - БНТ

Работата на медика е да опише уврежданията. Това, което не виждам, но може би го има е, че при толкова много увреждания на меките тъкани би трябвало да е довело до обилна кръвозагуба, а това понижава хемоглобина, което е пряка заплаха за живота. Работата на медика не е да определя степента на телесната проведа, това е работа на съда. Чисто човешки не мога да разбера госпожата от Старозагорския съд, ако според нея на базата на експертизата това е лека повреда, то трябва да ви кажа, че като гледах колегата с брадата от болницата в Стара Загора настръхнах. Как изглеждаше този човек, докато разказва за случая, а е виждал какво ли не. Този мъж е нарязал приятелката си систематично, безмерно, хладнокръвно и жестоко. Този човек няма място и в нашето болно общество. Не я е ударил в изблик на гняв, било е преднамерено. После си е взел нещата и се е прибрал вкъщи. Това заяви д-р Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност , бивш здравен министър, в ефира на БНТ по повод обезобразяването на момиче с макетно ножче в Стара Загора. 

Не можеш да очакваш от висококвалифицирани специалисти като съдебния медик да работи за без пари. Не може да се търси вина в специалисти, че не искат да помагат на съда за без пари, смята още той и добавя, че  хората работят по две причини - пари и отношение. 

Ще създаде ли проблеми понятието "интимна връзка"?

Ние сме безкрайно търпеливи хора, дори болезнено търпеливи. Но идва някакъв момент, в които хората не издържат и излизат по улиците, този момент е като случая от Стара Загора и от Цалапица. Страшно много ни пречи, че авторитетите са разбити. Скептичен съм дали канализирането на тази енергия би могло да доведе до нещо, обясни Ненков.  

Надпис "Свобода или смърт" на предмишницата и паяжина е цяла дисертация на психологията, категоричен е той. 

По отношение на телесната непрокосновеност, той заяви, че в нецивилизовани общества като нашето трябва да се знае, че никой няма право да я нарушава. "След първия удар, момичета и момчета, винаги следва друг. Сам винаги е по-добре, няма нищо страшно в самотата, отколкото остриган и с 20 разреза", каза той. 

Последвайте канала на

Калина Христова
16627 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ами да...

2023.08.03 | 14:53

1
Българина не умее да се радва на малкото хубаво около него и оставя върху него своя "културен отпечатък"...."Изографисаните" превозни средства и обществени сгради са пряк показател за нивото на културата ни и търпимосттана "обществото ни".....

Добави коментар

Водещи новини