Множество надрусани и пияни зад волана в Сливенско през почивните дни

  • 01 август 2023 11:00

  • 419
  • 0
Множество надрусани и пияни зад волана в Сливенско през почивните дни
©
Слушай новината Слушай новината

Множество случаи на управление след употреба на алкохол, наркотици и опит да се даде кръвна проба от друго лице са установени в Сливенско по време на операциите по пътна безопасност в дните от 28 юли до 1 август. Това съобщиха от пресцентъра на областната полиция.

В котленското село Градец на 30 юли 27-годишен мъж се е опитал да даде кръвна проба вместо свой 44-годишен роднина. На 1 август 23-годишен водач на лек автомобил „Ауди А4“ е хванат да управлява след употреба на наркотици в Сливен.

В Нова Загора на 29 юли 44-годишен водач на лек автомобил „Пежо“ е хванат да управлява с концентрация на алкохол над 2 промила. В новозагорското село Новоселец на 29 юли 19-годишен водач на лек автомобил „БМВ“ е хванат да управлява след употреба на наркотици.

На 28 юли в Сливен е установен водач на лек автомобил „Пежо 308“ да управлява след употреба на алкохол много над допустимото - над 2 промила.

Нови наказания на пътя: При смърт след употреба на алкохол и дрога - до 20 г. затвор

Миналата седмица, от 21 до 27 юли, при полицейска акция бяха констатирани 1040 нарушения на Закона за движение по пътищата в Сливенско.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на електронната поща на ОД на МВР-Сливен – sliven@mvr.bg.  

Последвайте канала на

Калина Христова
419 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини