Един от битите фенове на "Левски" в Скопие с покъртителен разказ за случилото се

  • 28 юли 2023 17:41

  • 2974
  • 0
Един от битите фенове на "Левски" в Скопие с покъртителен разказ за случилото се
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Фенове на Левски бяха бити в Скопие преди мача на Левски с Шкупи от Лигата на конференциите, а един от тях бе приет в болница, след като бе наръган с нож. Един от приятелите на пострадалия показа колата, в която е станал инцидентът и разкри още потресаващи подробности от случилото се снощи.

"Наръгаха го през прозореца, без да може да се защити. Той с нищо не ги е провокирал. Всички момчета от нашата компания сме с висше образование, били сме на много мачове, но никога не ни се случвало подобно нещо", разказа мъжът пред Нова телевизия.

"Искам да се върна към предисторията на инцидента. Пътувахме с две коли по магистралата към Скопие и аз бях шофьор в първата. Видях, че другият автомобил спря в аварийната лента, затова и аз отбих. Не знаехме пътя, затова попитахме полицаи на пътя, които ни казаха: "Тръгвайте надясно". После разбрахме, че са ни насочили да минем през някакъв квартал на Скопие. В един момент видях, че група младежи нападат другата кола с колове и метални прътове, дори мятаха варели по автомобила. Не мога да кажа дали бяха футболни фенове", звучи потресаващият разказ на сънародника ни.

Биха зверски фенове на „Левски” в Скопие, един е с опасност за живота

"Ние слязохме веднага да помогнем, но започнаха да ни удрят. Мен ме удариха с кол в лицето и то се вижда", споделя мъжът и показва раната на челото си.

"Момчето, което го намушкаха през прозореца, седеше на задната седалка. Разпиляните монети и вещи по окървавената седалка са негови. След като успяхме да тръгнем, той загуби съзнание и помолихме една полицейска кола за съдействие. В болницата първото, което попитаха беше - имате ли евро. Чак след шума, който вдигнаха българските медии, получихме адекватно отношение. Специални благодарности и на посланика ни в Северна Македония, който много ни помогна.  Заради удара в лицето ми казаха, че трябва да се направи скенер. А на касата ме посрещнаха с думите: Щом си българин, трябва да платиш 300 евро. Отказах, естествено", казва той.  

Не успяхме да отидем на стадиона, защото ни закараха в районното. Там един полицай каза: "Няма да ви задържаме, защото не искаме дипломатически скандал", разказа свидетелят, който е приятел на наръгания младеж.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2974 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини