Африканци продавали наркотици в Слънчев бряг, полицията ги залови

  • 25 юли 2023 11:50

  • 3049
  • 0
Африканци продавали наркотици в Слънчев бряг, полицията ги залови
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Разбита е организирана престъпна група, състояща се от незаконно пребиваващи у нас чужденци от Западна Африка, разпространявали наркотици. Това съобщиха на брифинг от прокуратурата и полицията в Бургас. Лицата - шестима граждани на Нигерия и двама души от Гана, имали строга йерархичност, конспиративност и много трудно би могло да се проникне в тяхната група, добавиха органите на реда. 

Групата е наблюдавана от около два месеца. Африканците имали статут на постоянно пребиваващи. Престъпната им дейност се състояла в организиране разпространението на наркотични вещества на територията на Слънчев бряг. Разпространявали марихуана, екстази и кокаин, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Жена продава саксии с марихуана на пазара в Костенец

За целта били използвани тайници, в които съхранявали наркотичните вещества в курорта. Тайниците се сменяли всеки ден. Местата, на които държали наркотиците, били най-различни - заровени в пясъка на плажната ивица, скрити в храстите или до малки търговски обекти в специално пригодени по-малки тайници. Зареждането на тайниците ставало посред бял ден.

Новата опасна дрога: От 10 000 хапчета фентанил, 100 са смъртоносни

През цялото време пребивавали в наети в курортния комплекс квартири. Подбирали си клиентите - предимно чужденци, и им продавали наркотиците на различни цени. Установено е, че доза марихуана от около 0,3 грама варирала между 30-40 лева, а в някои случаи и 90 лева за цигара. Доза кокаин от около 0,5 грама струвала между 120 и 160 лева. Цената се определяла и от състоянието на алкохолно опиянение на клиента, поясниха още разследващите, цитирани от dir.bg.

На 19 юли, в началото на редовното правителствено заседание, премиерът акад. Николай Денков съобщи, че се създава нов координационен механизъм с фокус върху вноса и разпространението на наркотици, и организираната престъпност, "за да се преборим с този огромен проблем".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
3049 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини