Шефът на „Гранична полиция“ за хеликоптера, хвърлил наркотици в Турция: Сформирана е работна група

  • 18 юли 2023 15:30

  • 4301
  • 0
Шефът на „Гранична полиция“ за хеликоптера, хвърлил наркотици в Турция: Сформирана е работна група
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

„Получен е сигнал снощи от турските власти. Сформирана е в министерството работна група с участието на всички служби и се работи по въпроса усилено“. Това заяви в Бургас гл. комисар Антон Златанов, директор на „Гранична полиция“.

“Не мога да дам информация за това откъде е излетял хеликоптерът, както и не мога да посоча дали е български - дори и да разполагам с такава информация. Когато сме готови и имаме какво да кажем, ще разберете“, каза Златанов.  

Той не коментира дали се касае за единичен случай или канал за трафик на наркотици. 

Вчера турски медии съобщиха, че 100 килограма наркотици са изхвърлени в Турция от хеликоптер, идващ от България. Заловени са трима заподозрени.

Хеликоптер е пренесъл наркотици от България в Турция

Антон Златков не пожела да каже дали хеликоптерът е български, тъй като „текат оперативни действия“ и разгласяването на информация „би попречило“ на това, предаде БТВ.

Екипи на въздушното радарно командване забелязали, че хеликоптер, навлизащ в турското въздушно пространство от България, лети ниско през нощта. Ситуацията е докладвана на командването на турската жандармерия. Иззети са наркотици на пазарна стойност 20 милиона лири, опаковани в чували.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4301 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини