Ето как ОД на МВР - Шумен работи за подобряване на пътната безопасност

  • 15 юли 2023 08:25

  • 613
  • 0
Ето как ОД на МВР - Шумен работи за подобряване на пътната безопасност
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен организира множество инициативи за подобряване на пътната безопасност, включително два филма, заснети през 2022 г. Това съобщи за БТА говорителят на полицията в областния град Ася Йорданова. 

През април, преди абитуриентските балове, разпространихме филм срещу неразумното шофиране и фаталните последствия от него, с който започнахме своя кампания за пътна безопасност, насочена към млади и бъдещи водачи. Във филма говорят пътни полицаи и журналисти, които често са сред първите пристигнали на пътните произшествия. „Техните думи, разкази и преживяванията на някои от тях и като пострадали, мисля, че са от изключително значение. Журналистите са тези, които помагат да се формира общественото мнение, техните послания се чуват и, надявам се, помнят. За пореден път те доказаха, че са социално ангажирани с проблем, който далеч не е само на територията на област Шумен“, отбеляза Йорданова. 

Тя припомни, че ОДМВР-Шумен през декември 2022 година започна и инициатива за превенция на зависимостите сред младите хора с цел да привлече вниманието на младите и активни водачи. Поставеният акцент бе за недопускане на шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози, като бе заснет и филм, в който се показва какви са последствията при шофиране след употреба на наркотични вещества. Инициативата бе продължение на дългогодишна превантивна кампания по пътна безопасност в област Шумен „Шофирайте разумно! Животът е с предимство!“.

22-годишен пиян шофьор предизвика верижна катастрофа

Последвайте канала на

Десислава Станева
613 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини