Семейство от Троян даде 48 хиляди лева и злато на телефонни измамници

  • 14 юли 2023 15:14

  • 6438
  • 0
Семейство от Троян даде 48 хиляди лева и злато на телефонни измамници
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Криминалисти от Районното управление в Троян, със съдействието на служители от Областната дирекция на МВР в Русе, за броени дни разкриха телефонна измама на крупна стойност. Семейство от Троян - мъж на 68 и жена на 64 години, са въведени в заблуда по познатата схема „оказване на съдействие на МВР“, съобщава Габриела Тодорова от Областната дирекция на МВР в Ловеч за БТА. 

На 9 юли, в интервала от 15:00 до 19:00 часа, семейството чрез телефонни обаждания от непознати, представящи се за полицаи, са измамени на обща стойност 48 хиляди лева, като са предоставили пари в различни валути и около 200 грама златни накити. 

На 11 юли след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ – Троян, е задържан 22-годишен от Троян, криминално проявен и осъждан. В хода на последвалите процесуално-следствени действия от жилище, обитавано от лицето са иззети вещи и предмети, имащи отношение към действията му в качество на "муле". На следващия ден, със съдействието на криминалисти от ОД на МВР – Русе, е задържан криминално проявен и осъждан 32-годишен мъж от крайдунавския град. В обитавано от русенеца жилище са открити и иззети три СИМ карти, 10 мобилни телефона, 44 импулсни карти и компютърна конфигурация. Мъжът доброволно е предал паричната сума и златните накити, отнети от троянското семейство.

Без да разбере жена бе наета за "муле" на телефонен измамник

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа, в РУ Троян е образувано досъдебно производство и се установява съпричастността на двамата към извършени на 9 юли други три телефонни измами на територията на община Троян.

Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура - Ловеч.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6438 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини