КАТ: Шофьори изпреварват отдясно небрандирани полицейски автомобили на АМ "Тракия"

  • 11 юли 2023 07:30

  • 3550
  • 0
КАТ: Шофьори изпреварват отдясно небрандирани полицейски автомобили на АМ "Тракия"
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

На фона на все по-натоварения летен трафик – засилва се контролът на пътя срещу нарушителите и срещу пияните и дрогираните зад волана. Сливенската полиция днес започва широко обхватна полицейска проверка, която ще се проведе едновременно на няколко места. В целия район, който включва и част от АМ „Тракия” ще има проверяващи патрули. Ще бъдат връчвани глоби и ще се отнемат книжки на шофьори, които системно нарушават правилата за движение.

Книжки се вземат и на дрифтаджии.

Според комисар Димитър Кикьов след наказателното постановление се изпраща покана на водача да предаде книжката си в Пътна полиция.

"Те се укриват и се наложи да сформираме екипи, които отнеха пет книжки на шофьори с влезли в сила наказателни постановления. Използваме свидетели и видеонаблюдение", обясни той. И допълни, че в петък са констатирани две нарушения с изпреварване отдясно в аварийната лента. 

"Присвяткаха фарове и изпреварваха отдясно, притискайки небрандирания полицейски автомобил. Това е изключително опасно. Шофирахме със скорост малко над разрешената - около 150 км/ч. Бяха изведени извън пътя тези шофьори и им бе съставен акт", посочи полицаят в ефира на Нова тв.

Спецакция срещу нелегалната миграция в страната

Главен инспектор Илиян Илиев споделя, че контролната дейност на пътя се осъщестява както с патрулни коли, така и с небрандирани автомобили. "Целта да извеждаме агресивните водачи на пътя  от трафика и да бъдат санкционирани", посочи той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3550 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини