Няма пострадали хора и засегнати сгради след пожара край Бургас

  • 10 юли 2023 07:46

  • 357
  • 0
Няма пострадали хора и засегнати сгради след пожара край Бургас
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Човешка небрежност е основната версия за възникването на пожара, който горя вчера в района на парк "Минерални бани" край Бургас. Два екипа огнеборци са останали на дежурство в района през нощта, съобщи bTV.

Имало е опасност огънят да се възпламени отново заради силен вятър и много тлеещи. Това е наложило да бъде извършван постоянен обход на терена. Мястото е останало задимено до късно вечерта.

Изгорели са близо 600 декара треви и борова гора. Няма пострадали хора и засегнати сгради от пожара. Изясняват се причините за възникването му, като основната версия е неправилно боравене с огън във вилната зона в района.

Голям пожар гори в Бургаско

"Вследствие на вятъра, имаше опасност в близост до Аква Калиде. Имаше опасност и за парка на квартал Ветрен, както и близостта му до вилната зона на Банево. За съжаление, далеч е от пожарни хидранти, изискаше време екипите на пожарната, след като им свърши водоснабдяването да излязат, да стигнат до квартал Ветрен, да водоснабдят и да се върнат", коментира шефът на бургаската пожарна Николай Николаев.

По думите му начина на разпространение на пожара и посоката на вятъра показват, че огънят е тръгнал от място в района на вилната зона на кв. "Банево". "Човешка намеса - това е причината", посочи Николаев.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
357 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини