Шофьорът на обърнатия камион на АМ "Тракия" е бил пиян

  • 06 юли 2023 10:02

  • 1521
  • 0
Шофьорът на обърнатия камион на АМ "Тракия" е бил пиян
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Пиян е бил водачът на ТИР-а, който се обърна на автомагистрала „Тракия“. Камионът е с турска регистрация.

За щастие, няма пострадали, уточни говорителят на пазарджишката Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов, предава "24 часа".

Инцидентът е станал на 80-ия километър от автомагистралата в посока за град София, където товарното возило-влекач с полуремарке е самокатастрофирало в скоростната лента.

Изпратени са екипи на сектор „Пътна полиция“, които обслужват аутобана, екип на зоналното жандармерийско управление-Пловдив, който също патрулира с пазарджишките екипи, аварийно спасителен екип на пожарната и линейка на „Спешна помощ“.

Водачът е турски гражданин. Взета му е проба за алкохол. Тя е положителна - 1,79 концентрация на алкохол в издишания въздух, допълни Стоянов.

Няма други участници в пътния инцидент, а самият водач не е сериозно пострадал. Той е бил изваден от кабината от полицаи и пожарникари и ще бъде задържан за 24 часа в ареста в Пазарджик.

Обърнат камион затвори платното в посока София на АМ "Тракия" край Ихтиман

В момента автомагистралата е проходима във въпросния участък. Регулира се движението, докато не дойде тежка техника да изправи ТИР-а и да го отстрани от пътното платно.

Движението се осигурява в две пътни ленти. Но въпреки това шофьорите да карат с повишено внимание-особено тези, които пътуват за столицата. Да спазват необходимата дистанция и да карат с по-ниска от допустимата скорост във въпросния участък, предупреждават от пазарджишката полиция.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1521 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини