Ще бъде ли задържан мъжът, заплашил с пистолет свой съсед?

  • 30 юни 2023 08:45

  • 832
  • 0
© Нова телевизия

Мъжът и жената, които живеят врата до врата с двамата мъже от клипа, казват, че съседът, който насочил пистолет в главата на комшията им, по принцип бил конфликтен. Често правел забележка за шумове през деня, защото му пречели да спи.

Припомняме, че случаят е от столичния квартал „Люлин”. На кадри от охранителни камери се вижда как мъж насочва пистолет към главата на съсед. Причината - вдигали му твърде много шум.

„Когато го видим да се качва в асансьора, аз и децата ми слизаме по стълбите, защото ни е страх”, признава Илияна Василева в ефира на Нова телевизия. 

„Полицаите казаха: „Е, сигурно оръжието е газово”, казва Александър Василев. Според потърпевшите системата не работи, а те се чувстват незащитени. Те твърдят, че основната им цел е агресивният мъж да бъде преместен, тъй като жилището е общинско. 

Мъж насочи пистолет към главата на съсед заради шумна врата

Бившият зам.-ректор на Академията на МВР коментира, че задължението на полицаите в подобни ситуации е да задържат агресивния гражданин за 24 часа и да уточнят какво е оръжието, с което заплашва хората.

Милен Иванов заяви, че е необяснимо защо в конкретния случай това не е направено. Според него има „липса на полицейски респект”.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
832 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини